Malzemeler:
1 adet koyun ciğeri
1/2 su bardağı un
1 çorba kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı çiçek yağı
4 adet büyük soğan
3 adet patates
1/2 demet maydanoz
1/2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Arnavut ciğeri hazırlanışı:
- Üstünün zarları soyulmuş ve büyük zar şeklinde doğranmış ciğerlere tuz ve kırmızı biber koyarak karıştırın.
- Bir tavaya 1 bardak çiçek yağı koyun ve kızdırın.
- Yağ kızınca ciğerleri unlayarak azar azar atın.
- 1 dakika kadar daha pişince çıkarın ve bir kaba koyun.
- Ciğerlerin tamamı böyle pişirildikten sonra patatesleri de zar şeklinde kesip, aynı şekilde kızartın ve ciğerlerle karıştırın.
- Soğanları yarım ay biçiminde doğrayın.
- Bir kapta tuzladıktan sonra yıkayıp suyunu süzün ve kıyılmış yarım demet maydanoz ve 1/2 kaşık pul kırmızı biber ile karıştırarak ciğer tabağının kenarına garnitür olarak koyun ve servis yapın.
arnavut ciğeri tarifi , oktay usta arnavut ciğeri yapılışı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder